torstai 13. marraskuuta 2014

Elokuva 17

Tämä elokuva:


http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/800px-M17_logo_zps3c2adf96.png

...on täyttä kuraa. Ainakin noin ilkeästi sanottuna. Jos yritän kaunistella sanojani, niin 17. Pokemon-elokuva on tylsähkö, yksinkertainen tarina Dianciesta, joka yritetään ryöstää elokuvassa noin sata kertaa. No ei nyt sentään, mutta siltä se tuntui. En tiennyt tästä elokuvasta entuudestaan kauheasti mitään, joten en osannut odottaa siltä mitään. Valitettavasti jouduin pettymään pahan päiväisesti, ja Diancie-leffa taisikin voittaa huonoimman Pokemon-elokuvan tittelin. Onneksi olkoon.

Varoitus! Juonipaljastuksia tästä eteenpäin:

Mikä tästä elokuvasta sitten teki mielestäni niin hirveän? No esimerkiksi super-tylsä juoni, sitäkin tylsemmät hahmot, ja monet muut pienet häiritsevät yksityiskohdat. Lisäksi Cartoon Networkin julkaisema versio tästä elokuvasta on melkein katsomiskelvoton. En tiedä mitä siellä oltiin ajateltu, nimittäin elokuvaa oli leikelty sieltä täältä niin omituisella tavalla, että sitä on vaikea selittää! Elokuvan taustamusiikki pätki koko ajan ja henkilöiden lauseet jäivät välillä kesken, kun kohtaus vaihtui täysin varoittamatta uuteen. Tosi outoa...

Surkeaa editointia ja surkuhupaisaa katseltavaa. En tajua miten tällaista voidaan näyttää edes televisiossa. Se ei kuitenkaan ollut elokuvan ainoa ongelma, vaan se, ettei siinä tapahtunut YHTÄÄN MITÄÄN. Lisäksi nähtyäni elokuvan, eksyin pian katsomaan leffan trailerin, koska siinä oli mielestäni kohtia, joita elokuvassa ei ollenkaan näkynyt. Kävi nopeasti ilmi, että trailerin kohtauksista noin 95% ei ollut itse elokuvassa. Mitä ihmettä oikeasti!? Koko traileri oli kuin eri elokuva!


Aion kyllä jossain vaiheessa kaivaa tästä elokuvasta alkuperäisen japaninkielisen version esiin, koska haluan nähdä miltä se näyttää verrattuna tähän kaameaan selittämättömään sekasotkuun aka enkkuversioon. Koko elokuva oli muutenkin jotenkin tosi huonosti tehty. Ainakin hahmojen piirtämisessä oltiin välillä laiskoteltu oikein urakalla, eikä varsinkaan Pikachu näyttänyt omalta itseltään monessa kohtauksessa. Mutta mutta! Käydään nyt kuitenkin itse elokuva jollain lailla läpi:

Tarina alkaa söpöllä prologilla, jossa Diancie viettää leppoisasti aikaa Carbink-ystäviensä kanssa. Pokemonit asuvat timanttien täyttämässä luolassa, jota pitää kasassa valtava ja kaunis Heart Diamond. Sydänkiven aika on kuitenkin jostain syystä käsillä, eikä se pysy kasassa enää pitkään. Tätä varten Diancien tulisi luoda uusi Heart Diamond, mutta se on yllätys yllätys helpommin sanottu kuin tehty. Diancien tulee etsiä käsiinsä mahtava Life Pokemon Xerneas, jonka voimilla timanttienluominen voi onnistua.

Tämän jälkeen nähdään maailman hirvein intro, josta en tajunnut hetkeen yhtikäs mitään. Ash ja kumppanit olivat jonkinlaisessa kaupungissa, ilmeisesti jonkinlaisessa kilpailussa mukana. Ash ottelee Mega Absolia vastaan, samalla kun Diancie hiipparoi kaupungin kujilla. Häntä jahtaa kaksi roistoa, joiden motiivia siepata Diancie ei selitetä missään. Kaipa he tekevät sitä koska sattuvat olemaan rosvoja. Toinen rosvoista on siniseen pukeutunut mies jolla on Greninja, ja toinen taas punaiseen pukeutunut nainen jolla on Delphox.


Koko tämän kohtauksen aikana taustalla soi mikäs muu kuin mahtava uudistettu Pokemon Theme! ...eikun ainiin, ei soikaan. Toivoin että olisi soinut, mutta sen sijaan koko kohtauksen aikana soi Pokemon Themen ns. karaoke-versio, jossa ei siis ole ollenkaan laulua mukana tai melodiaa muutenkaan. Kyseinen kipale soi XY-sarjan lopputekstien aikana. Ja pituuttahan biisillä on 30 sekuntia, mutta ei se mitään. Se ehditään toistaa tämän viiden minuutin kohtauksen aikana monta kertaa alusta aina uudetaan ja uudestaan ja uudestaan... Uhh...

Jos ette ole vielä huomanneet, niin tämä on aika negatiivinen postaus. Haluan pyytää anteeksi jos tämä masentaa teidän muuten kaunista päiväänne. :D Hahah, no ei nyt sentään - huonoa huumoria, mutta tästä ei kyllä tule nättiä. Jatketaan silti:

Tämän jälkeen Ash ja muut tietenkin törmäävät Diancieen, ja pelastavat sen niiltä sieppaajilta. Diancie osaa tottakai puhua (inhoan kun pokemonit puhuvat elokuvissa) ja selittää olevansa matkalla tapaamaan Xerneasta. Sankarimme päättävät tietenkin auttaa häntä löytämään kyseisen otuksen, ja suostuvatkin siihen niin nopeasti, ettei Diancie ehdi edes sanoa miksi hänen täytyy tavata Xerneas. Mutta ei se mitään. Matka alkakoon!


Tämä elokuva kestää 65 minuuttia, ja tässä vaiheessa siitä on kulunut noin kymmenen. Seuraavaan neljäänkymmeneen minuuttiin ei tapahdu YHTIKÄS MITÄÄN. Ainakaan mitään tärkeää. Tiivistettynä juoni jatkuu: sankarimme kävelevät, Diancie yritetään siepata, sankarimme kävelevät lisää, Diancie yritetään siepata, sankarimme ovat laivassa, sankarimme käyvät Diancien kanssa kaupassa, Diancie yritetään siepata, sankarimme kävelevät vielä vähän lisää...

Tässä vaiheessa he ovat päätyneet metsään lähelle Diancien ja Carbinkien kotiluolaa, johon he jostain syystä seuraavaksi menevät. Carbinkit osaavat muuten myös puhua, mikä on minusta tosi ärsyttävää... Eivät pokemonit saa puhua! D: Tässä leffassa oli kyllä se hyvä puoli, että se sai minut pitämään Carbinkista jonkin verran. Aiemmin pidin sitä tosi rumana ja tylsänä pokemonina, mutta oikeastaan ne ovat ihan söpöjä. :3


No mutta, Diancie selittää sankareillemme viimein mitä kotona tapahtuu ja miksi. Nimittäin paikat ovat luolassa jo ihan hajalla, koska Heart Diamond on lähes tuhoutunut. Diancie kertoo etsivänsä Xerneasia, jotta hän saisi voimaa luoda uuden Heart Diamondin. Tämän jälkeen sankarit päätyvät taas ulos luolasta metsään, josta he löytävät Xerneasin tietenkin saman tien. Tässä vaiheessa elokuvaa on jäljellä jotain 15 minuuttia.

Xerneas on nätti ja kiltti, ja antaa Diancielle jotain merkillistä fairypokemoneihin liittyvää taikaa. Se leviää hauskasti myös Carbinkeihin ja Bonnien Dedenneen. :3 Dedenne sai tässä elokuvassa muuten mukavasti huomiota. Mutta siitä lisää vähän myöhemmin nimittäin o-ou! Rosvot ovat taas täällä, ja tällä kertaa entistäkin vihaisempia! Heihin on liittynyt myös kolmas tyttö: vihreään pukeutunut Chesnaughtin kouluttaja. Uhh... Chesnaught on niin ruma. D:

Kauhea tappelu alkaa ja Diancieta pompotellaan roistolta toiselle. Kaikki tämä metelöinti herättää järven pohjassa nukkuvan Yveltalin, joka ööh... ei liity mihinkään mitenkään? Sattuu vain olemaan siellä? Yksi Carbinkeista kyllä mainitsi että Yveltal oli aikoinaan riehunut tuossa samaisessa metsässä ja tuhonnut sen, koska se nyt sattuu olemaan Destruction Pokemon. Yveltal oli kuitenkin mennyt metelin jälkeen takaisin nukkumaan järveen, ja heräsi nyt vähän huonoon aikaan. Jostain syystä Yveltal tuntuu myös vihaavan Diancieta, ja murskaakin kaikki jotka tulevat pedon ja timanttiprinsessan väliin. Olisin kaivannut tähän jonkinlaista selitystä, mutta menköön nyt tällä kertaa.


Vihdoinkin vähän toimintaa! Harmi tosin että se kestää vain 10 minuuttia, koska sen verran elokuvasta on tässä vaiheessa jäljellä... Yveltal tuhoaa paikkoja ja muuttaa kaikki pokemonit kiviksi. Kaikki aiemmin mainitut rosvot kokevat saman kohtalon, ammuttuaan Yveltalia ensin vähän ohjuksilla. Kahdella näistä rosvoista muuten ehtii syntyä jonkinlainen romanssi kesken kaiken toiminnan, mutta mikäs siinä. Se oli oikeastaan aika söpöä. :D

Kaiken tuhon keskellä Diancie on tietenkin ihan kauhuissaan ja löytää itsestään mystisiä voimia, muuttuen Mega Diancieksi! Hetkinen... Siis mitä? Eikö pokemon tarvinnut Mega-kehittymiseen ihmisen apua, sekä Mega Stonen ja muuta vastaavaa? Miksei tämä muodonmuutos voinut olla vain Diancien eri formi? Sehän on muutenkin näiden legendaaristen poksujen kohdalla nykyään tosi yleistä. No samapa tuo. Tässä vaiheessa minua ei kauheasti enää kiinnostanut tällaiset pienet ärsyttävä yksityiskohdat. :D


Diancie ei kuitenkaan saa Yveltalia voitettua, mutta onneksi Xerneas pomppaa esiin kuin tyhjästä. Peura tuijottaa Yveltalia tosi tiiviisti, ja saa sen näin rauhoitettua. Jep. Mahtavaa. Yveltal häipyy saman tien, ja Xerneas muuttuu sen jälkeen puuksi, antaen elämän voimansa takaisin metsälle ja kaikille kiviksi muuttuneille pokemoneille ja ihmisille. Sen jälkeen sankarimme ovat taas Diancien kotiluolassa, jossa pokemon tekee uuden Heart Diamondin. Sitten elokuva loppuu ihan noin vain. Ei lopputekstejä, ei mitään. Poks vain, leffa on ohi.

The End

No huh-huh voi kauhea millainen romaani tuli kirjoitettua! Toivottavasti joku jaksaa lukea. :D Mutta kun tämä leffa oikeasti... äääääh! Miksi se on niin kamala? Miten se voikin olla niin huonosti tehty. Huonosti leikattu, huonot musiikit, tylsät hahmot, sitäkin tylsempi juoni... Koko elokuva oli vain kuraa kuran jälkeen. D: Ainakin minun mielestäni.

Mutta! Elokuvassa oli kuitenkin myös vähän hyvääkin. Yksi asia mitä olen kehunut tosi paljon XY-sarjassa on se, kuinka hyvin hahmojen luonteenpiirteet on jotenkin osattu tuoda esille. Tässä elokuvassa hahmot toimivat samalla tavalla hyvin: kaikki olivat omia itseään, eikä kukaan jäänyt muiden jalkoihin. Pelkäsin että miten käy kun päähenkilöitä on neljä kappaletta, mutta jotenkin kaikki olivat mukavasti esillä koko ajan, eikä ketään unohdettu taustalle heilumaan. Jokaisella oli oma pieni roolinsa elokuvassa.

Sama kävi Rakettiryhmän kohdalla, vaikken tainnut edes mainita heitä tuossa selostuksessa. Mutta he olivat elokuvassa mukana, tehtävänään seurata sankareitamme koko leffan ajan. Silti he eivät jääneet mitenkään unohduksiin, vaan olivat hauskasti esillä aina silloin tällöin. Oikeastaan mielestäni Rakettiryhmä oli jopa tavallista hauskempi tässä elokuvassa, ja he muistuttivat jotenkin itseään aiemmilta Animen kausilta. Tykkäsin tästä kovasti!


Sitten nämä muut roistot. Äääh... En tykännyt. Heillä ei ollut mitään motiivia tehdä yhtikäs mitään, ja muutenkin he olivat todella tylsiä. Tuntui että leffaan vain haluttiin väkisin saada starttereiden kaikki viimeiset muodot. Mutta Greninja-miehen ja Delphox-naisen pieni romanssi oli tosiaan jotenkin oudolla tavalla söpöä, vaikka sille jäi ruutuaikaa ehkä noin 20 sekuntia. (Olen tosissani. 20 sekuntia eikä yhtään enempää.)

Sitten taas pokemonit oltiin toteutettu välillä hyvin, ja välillä huonosti. Esimerkki hyvästä toteutuksesta on se aiemmin mainitsemani Bonnien Dedenne. Söpö sähköhamsteri on viime aikoina jäänyt ikävästi taustalle Animessa, mutta tässä leffassa se pääsi ihan mukavasti esille. Yhdessä vaiheessa Bonnie jopa komentaa Dedennen ottelemaan, jolloin hamsteri iskee Greninjaa Nuzzlella, pelastaen Diancien. Mahtavaa! Siitä iso plussa! :3 Myös Clemont ja Bonnie olivat yhtä söpöjä kuin aina. :D Mikä siinä on että pidän niistä niin paljon?


Sitten taas Diancie oli jotenkin meh... En osaa sanoa siitä oikein mitään. Kaipa se oli ihan siedettävä hahmo. Xerneasia ja Yveltalia olisin mielelläni nähnyt paljon lisää (varsinkin kun elokuvan trailerin perusteella niitä piti näkyä leffassa enemmän kuin Diancieta), mutta pidin niistä siitä huolimatta. Tykkään tähän mennessä Kaloksen legendaarisista pokeista tosi paljon. Varsinkin Yveltal on ihan mahtava! Siksi minua jäikin harmittamaan, että sen rooli jäi leffassa niin selittämättömäksi ja lyhyeksi.

Vaikka tämä yli-pitkä postaus on kauhean negatiivinen, niin oli tässä elokuvassa tosiaan vähän hyvääkin. Siitä huolimatta, se jäi ehdottomasti yhdeksi huonoimmista Pokemon-elokuvista mitä on tehty. Aion katsoa tämän vielä myöhemmin uudestaan, ja sillä kertaa näen toivottavasti leikkaamattoman version, jossa on ehkä jopa jotain järkeä. Se tulee olemaan tämä elokuvan ainoa pelastus, mutta epäilen kovasti. Eiköhän tämä leffa ole jo todistanut mihin se pystyy, eikä se valitettavasti vakuuttanut minua.

Näin vielä lyhyesti tiivistettynä sanoisin, että Diancie and the Cocoon of Destruction on todella pitkäveteinen ja tylsä elokuva, joka koostuu tylsistä hahmoista ja selittämättömistä tapahtumista. Yritystä tehdä hyvä leffa näkyi siellä sun täällä, mutta yritykseksi se jäikin - tämä elokuva on huono, ja huonona se pysyykin. En suosittele.

Arvostelu

Juoni: ★

Tunnelma: ★

Hahmot: ★★

Musiikit: ★

Yleinen arvosana koko elokuvasta: ★

8 kommenttia:

  1. Moi :).
    Luin tätä postausta vähän sieltä täältä, koska en halua ihan täysillä spoilaantua, mutta aika... ei lupaavalta tää nyt vaikuttaa :D. Täytyy varmaan katsoa tää leffa piakkoin, niin voin antaa omassa blogissa rinnakkaisarvion :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Avri! :)

      Joo, tämä leffa oli mielestäni aika kauhea. Mutta oli se silti jollainlailla katsomisen arvoinen. :D Jään kyllä mielenkiinnolla odottelemaan mitä sulla on sanottavaa tästä, kunhan näet sen.

      Poista
  2. Itsekin hämmennyin siitä, kuinka tätä leffaa oltiin leikelty vähän miten sattuu. Olihan tämä vähän tylsä leffa, mutta on niitä huompiakin mielestäni. :) Diancie on ainakin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo leikkaus oli jotain ihan järkyttävää! Varsinkin siinä ihan leffan alkupäässä ja nimenomaan tuossa introssa. :D Diancie on kyllä ihan herttainen, mutta tässä elokuvassa valitettavasti varsin ärsyttävä hahmo.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Eksyinpä taas pitkästä aikaa tänne sunkin blogiin - pitäisi muistaa käydä useammin, täällähän on huikean hyviä postauksia!
    Katsoin itsekin pari päivää sitten tämän elokuvan, juurikin tuon Cartoon Networkin näyttämän, että osaisin ehkä jotain synopsista omalle sivulleni kirjoittaa, ja pakko kyllä yhtyä mielipiteeseesi! Tämä elokuva on kyllä äärimmäisen huono:D Näin Pokémon-fanina tyytyy kyllä yhteen jos toiseenkin vikatikkiin, mutta tämä elokuva oli kyllä pohjanoteeraus! Animaatio oli useissa paikoissa kökköä ja tuo tarina oli todellakin ihan äärimmäisen mitäänsanomaton ja ennalta-arvattava. Kun elokuva oli loppu, tuntui, että olin ihan järkytyksestä sanaton, että voiko tällaista jälkeä oikeasti julkaista! Mutta ilmeisesti voi haha! Toivotaan, että tulevina vuosina elokuviin satsataan vähän enemmän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huikean hyviä postauksia?? No kiitoksia! :D

      Hah, joo tuo elokuva oli ihan kauhea. En tykännyt yhtään! :D Samaa mieltä, että näiden Pokemon-elokuvien kohdalla ei ikinä mitään superhienoa pidäkään odottaa, mutta että saadaan jotain näin huonoa? Se menee jo yli ymmärryksen.

      Näyttää siltä että näiden Pokemon-leffojen taso on laskenut viime vuosina tosi paljon, mutta pitää tosiaan vain toivoa että joskus tulevaisuudessa saataisiin jotain parempaa. Tästä Diancie-leffasta on ainakin helppo parantaa. :D

      Poista