tiistai 30. syyskuuta 2014

Pokemon Anime: XY035

XY035 - The Forest Champion

Ash ja kumppanit kulkevat kaikessa rauhassa metsässä, jossa he bongaavat söpöjä pokemoneja varastoimassa ruokaa. Hetken päästä kyseisten pokemonien kauhunhuudot kantautuvat sankarimme korviin, ja he rientävät takaisin paikalle, löytäen pikku pokemoneja ahdistelevan häijyn Ursaringin! Ursaring on pelotellut pikkuiset puuhun, ja alkanut ahmia heidän vaivalla keräämiään ruokia. Mikä ilkimys! D:

Onneksi ei mene kuin hetki, kunnes korkealle puun latvaan ilmaantuu merkillinen hahmo. Se on metsän henkilökohtainen suojelija: Hawlucha! Hawlucha liitää alas maankamaralle, ja näyttää Ursaringille taivaan merkit, antamalla sille kunnolla kuonoon. Ash ja muut seuraavat tilannetta kauempaa, ja yhtäkkiä heidän seuraansa liittyy vanha mies, joka kertoo olevansa metsänhoitaja. Hän kertoo sankareillemme Hawluchasta: kuinka se ilmaantui aikoinaan metsään ja voitti ottelussa sen silloisen suojelijan, Machampin. Sen jälkeen Hawlucha on suojellut metsää itse.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/036_zps497f89e1.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/069_zps528ecd09.jpg

Hawlucha on mielestäni tosi hieno pokemon. Tykkään sen designista ihan hirveästi. Jotenkin se näyttää mun mielestä jollain oudolla tavalla tosi epä-pokemonmaiselta, mutta juuri siksi tykkäänkin siitä. Hawlucha on kuin suoraan Zelda-universumista, ja näen sen liitelevän Wind Wakerin Rito-lintujen seassa ihan selvästi. :D Se sopisi sinne täydellisesti. Tykkään myös paljon uniikeista tyypityksistä, eli tässä tapauksessa Hawluchan tyypityksestä, vaikken olekana mikään suuri Fighting-pokemonien ystävä.
http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/150px-Quill_zps28fcfd6e.png
Rito The Legend of Zelda-pelisarjasta
Mutta, mihinkäs jäätiin? Hawlucha rökittää Ursaringia, mutta epäonnistuu viimeisessä tempussaan, ja rysähtää maahan kivuliaasti. Ursaring meinaa murskata Hawlucha-paran kivenlohkareella, mutta Ash ja Pikachu estävät sen viime hetkellä. Nöyryytetty nalle katoaa nopeasti takaisin metsän pimentoon. Hawlucha kiittää Ashia avustaan, ja palaa sitten takaisin metsään.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/192_zps4bf21150.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/197_zps89392fe1.jpgSankarimme jatkavat matkaa metsänhoitajan mökille, jossa hän kertoo lisää Hawluchasta. Itse asiassa kirjoitin väärin tuonne alkuun, nimittäin mies kertoo metsän edellisestä suojelijasta, Machampista, vasta tässä kohdassa. Mutta samapa tuo. xD Metsä kuhisee tappelu-pokemoneja, joten jonkun on pidettävä siellä järjestystä yllä. Siksi Machamp aikoinaan hoiti kyseisestä tehtävää, mutta hävittyään Hawluchalle, luovutti paikkansa linnulle vastentahtoisesti.

Ash haluaa päästä katsomaan Hawluchaa uudestaan, joten metsänhoitaja vie sankarimme sen harjoituspaikalle. Hawlucha harjoittelee aiemmin epäonnistunutta temppuaan, joka ei vieläkään suju hyvin. Sen sijaan lintu-parka molskahtaa puroon kerta toisensa jälkeen. Ash astuu tietenkin esiin, ja päättää auttaa Hawluchaa tempun harjoittelemisessa. Lintu suostuu tähän mielihyvin.

Kaiken keskeyttää kuitenkin paikalle ilmaantuva vanha tuttu Machamp, sekä pari muuta tappelu-pokemonia. Machamp on valmistautunut uusinta-otteluun, mutta kaikki ei suju ihan suunnitelmien mukaisesti. Kesken ottelun, Machampin mukana tulleet Ursaring ja Conkeldurr hyökkäävätkin Hawluchan kimppuun, jättäen sen täysin alakynteen. Machamp ei pidä tapahtuneesta, vaan läksyttää pokemoneja kunnolla, kadoten sitten takaisin metsään. Tämä kohta oli oikeasti jotenkin tosi random. Ymmärrän kyllä mitä tapahtui, mutta toteutus oli hieman kehno. :D Lisäksi se metsänhoitaja toimi tässä jonkinlaisena kertojana, ja selosti koko ajan mitä pokemonit tekivät tai ajattelivat.

No mutta, kaiken jälkeen Ash haluaa otella Hawluchan kanssa. Ottelu päättyy tasapeliin, mutta Hawlucha haluaa siitä huolimatta lähteä Ashin mukaan. Lintu on hieman huolissaan suojelemastaan metsästä, mutta metsänhoitaja takaa Machampin jatkavan tehtäväänsä. Näin ollen Hawluchasta tulee Ashin kolmas Kalos-pokemon! Jihuu! Tämä oli jotenkin tosi yllättävä pokemon-valinta Ashille. Hänellä kuitenkin on jo Flying-pokemon, ja lisäksi hän saa jotenkin tosi harvoin Fighting-pokemoneja. Mutta itse ainakin riemuitsen tästä, koska pidän Hawluchasta niin paljon. :)

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/516_zps632cbe50.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/577_zps1b3ea195.jpg

Tässä jaksossa ei oikeasti tuntunut tapahtuvan paljon mitään, joten mun on jotenkin tosi vaikea sanoa mitään selkeää mielipidettä siitä. Tykkäsin kuitenkin Hawluchasta, vaikka en kauheasti välitä sen luonteesta, joka on kuin suora kopio Ashin Sceptilesta. Tykkäsin tässä jaksossa siitä, että siellä metsässä toimi sellainen pokemonien välinen hierarkia. Tämä jakso näytti, että villien pokemonien välillä voi olla kaikenlaista kanssakäymistä, mitä ei ihmisten välttämättä tule aina huomattua. ;)

Arvosana: ★★

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Hawlucha on kiva pokemon. Ja Wind Waker on mahtava! :)

      Poista
  2. Mustakin Hawlucha näytti ihan Ritolta Wind Wakerista! :D Hassua että meillä oli sama ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se on tosi yleinen huomio, koska se oikeasti TODELLA näyttää Ritolta. :D

      Poista