tiistai 13. toukokuuta 2014

Pokemon Anime: XY014-XY017

Vähän lyhyemmin taas tällä kertaa:

XY014 - Seeking Shelter from the Storm


Tässä jaksossa oli taas todella tuttu juoni: Ash ystävineen ajautuu suurelle kartanolle, johon he päättävät jäädä odottelemaan sateen loppua. Kartanossa alkaa kuitenkin tapahtua kummia, sillä siellä elää yksinäinen pokemon. Tällä kertaa se on Espurr. Hahmojen luonteenpiirteet näkyivät muuten sateen alkaessa hauskasti - nimittäin Serena oli huolissaan hiuksistaan, Ash Pikachustaan, ja Clemont repustaan. :3

Kun kummittelu talossa alkaa, Clemont on ihana kun se yrittää todistaa kaikki oudot ilmiöt tieteellä. :D Tulee heti Cilan mieleen, joka teki ihan samaa BW-aikoina. Myös Rakettiryhmä päätyy talolle, ja he vasta pelkäävätkin. :D Rakettiryhmä on tässä jaksossa tavallistakin hauskempi. Ainakin omasta mielestäni.

Lopulta Espurr löydetään, ja se kertoo Meowthin kääntämänä surullisen tarinansa. Vaikka tiesin että sellainen oli varmasti tulossa, niin pakko myöntää että tällä kertaa tuli vähän tippa linssiin. Olen herkkis. :3 Espurr nimittäin kävi kartanossa leikkimässä siellä asuvan vanhan rouvan kanssa. Eräänä päivänä rouva kuitenkin voi huonosti, ja lähettää Espurrin hakemaan hänelle kukkia. Pokemonin palatessa, nainen on kuitenkin kadonnut. Suureksi surukseen ja järkytyksekseen Espurr pudottaa tuomansa kukkasen, ja jää taloon odottamaan naisen paluuta. Tämä ei tietenkään kuitenkaan palaa enää koskaan. Aww... :'(

Aamulla talolle ajaa Elise-niminen nuori nainen, joka selittää lapsille vanhan rouvan kuolleen jo kauan sitten. Hän päättää kuitenkin viedä Espurrin rouvan haudalle, jotta pokemon pääsee viemään kukkasensa viimein hänelle. Aww!! Liian suloista! :3 Elise ajaa talon pihaan muuten uudella kuplavolkkarilla. :D En tiedä miksi se oli musta hauska yksityiskohta.

Yhteenvetona surullinen jakso, josta tykkäsin tosi, tosi paljon! Paljon parempi kuin useimmat tällaiset kummituskartano-jaksot. :) XY-kausi se sitten jaksaa pitää laatua yllä!

Arvosana: ★★★★★

XY015 - An Appetite for Battle


Porukat ovat leiriytyneet metsään, jossa he päättävät herkutella Serenan tekemillä macaroneilla. Chespin on kuitenkin ahminut ne kaikki suihinsa, ja lihonnut melkoisesti. Pokemon-parka ei kykene sen vuoksi enää ottelemaan, ja häviää jopa Dedennelle. :D Voi raukkaa.

Yön aikana Clemont alkaa suunnitella kuntoilulaitetta Chespinille, mutta tämä katoaa mystisesti paikalta. Clemont luulee Chespinin vihaavan häntä, koska hän oli sille niin ankara herkkujen syömisestä. :( Chespin on kuitenkin vain seurannut herkullista tuoksua, joka johdatti hänet jonkun vanhan mummelin talolle. Mummo leipoi siellä lisää macaroneja, ja antaa niitä Chespinille.

Mummo haluaa kuitenkin haastaa ystävänsä otteluun Chespinin avulla, jonka seurauksena Chespin-raukka laitetaan ottelemaan valtavaa Delphoxia vastaan. Delphox on mielestäni edelleen hirvittävän ruma! D: Clemont ilmestyy paikalle kuitenkin juuri ajoissa, ja torjuu Delphoxin Liekinheittimen. Hän haluaa jatkaa ottelua itse, johon vanhukset suostuvat. Ottelun aikana Chespin laihtuu nopeasti, ja onnistuu pärjäämään hyvin tulikettua vastaan. Ottelu päätyy tasapeliin ja kaikki on taas hyvin.

Tämä oli vähän tylsempi jakso, mutta Clemont ja Chespin ovat kyllä tosi söpöjä! :3

Arvosana: ★★★

XY016 - A Jolting Switcheroo!


Tämäkin jakso taitaa olla nähty joskus ennenkn: Bonnie vaihtaa vahingossa laukkua toisen tytön kanssa, jonka seurauksena Bonnie löytää laukustaan Pichun, ja Lyn-tyttö Dedennen! Tyttöjen reaktiot olivat mielenkiintoista nähdä: Lyn pelästyy että hänen isosiskonsa suuttuu, mutta muuten asia on hänelle ihan ok. Dedennekään ei tunnu panevan pahakseen uutta kouluttajaansa. :D Sen sijaan Bonnie pillahtaa itkuun, ja alkaa muiden kanssa etsiä Dedenneä saman tien. Aww. :3

Dedennen luonne tulee tässä jaksossa hauskasti esiin. Kyseinen hiirulainen on melko piittaamaton ja ahne. Se juoksuttaa Lynia ympäri kaupunkia, etsiessään ruokaa. :D Dedenne taitaakin olla aikamoinen pullahiiri, heheh!
Lopulta tytöt sitten löytävät toisensa, ja sähköhiiret palaavat oikeille omistajilleen. Tämä jakso oli ihan suloinen, mutta omasta mielestäni vähän tylsä. Kiva kuitenkin nähdä pitkästä aikaa jakso, joka keskittyy Dedenneen. :) Se on niin ihana pokemon!!

Arvosana: ★★★★

XY017 - A Rush of Ninja Wisdom


"Sammakkoninjailua!" voisi hyvin olla tämän jakson nimi suomeksi. :D Ash ystävineen nimittäin törmää ninjaan, joka haastaa Ashin ja Froakien otteluun. Mukava nähdä pitkästä aikaan jotain oikein japanilaista Pokemonissa. Kaikki japaniin liityvä on nimittäin pikkuhiljaa alkanut hiipua pois Pokemonista, mikä on ainakin musta todella harmillista.

No mutta, ninjan Frogadier päihittää Froakien helposti, huipputehokkaan Quick Attackinsa avulla. Frogadier on kyllä hieno poke. Harmi että Greninjan pitää olla niin kamala - muuten Kalosissa olisi ihana sammakkoevoluutio-kaari. (Onko tuo edes sana?) :D Äääh takaisin tarinan juoneen:

Ash on vaikuttunut Quick Attackista, ja haluaa ninjan opettavan häntä, jotta Froakiesta voisi tulla yhtä taitava. He harjoittelevat ninjailua koko jakson ajan, kunnes Rakettiryhmä tulee sotkemaan kaiken. Frogadier ja Pikachu jäävät kiinni, jolloin Froakielle tulee oivallinen hetki todistaa mihin se pystyy. Pokemon oppii Quick Attackin sijaan Double Teamin, ja paiskaa sen avulla Rakettiryhmän tiehensä. Hauskaa että Froakie ei oppinutkaan Quick Attackia, vaan jotain muuta. Tuollaiset yksityiskohdat tekevät näistä jaksoista jotenkin aidompia. :)

Tämäkin jakso oli vähän tylsempi, mutta onneksi Bonnien, Pikachun ja Dedennen ninja-söpöily jakson aikana nosti arvosanaa. :D Oikeasti, Pikachu ninja-asussa on jotain toooodella suloista!

Arvosana: ★★★

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ash haluaa jaksossa opettaa Froakielle Quick Attackin, mutta Froakie oppiikin sen sijaan Double Teamin. Ihan mielenkiintoista nähdä Greninja uudessa Smash Brossissa, vaikken kyseisestä pokemonista hirveästi pidäkään! :D

      Poista
  2. Eikös dedenne oo hamsteri pokemon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se taitaa olla. :) En kai väittänyt vahingossa muuta jossain?

      Poista