torstai 1. toukokuuta 2014

Pokemon Anime: XY012 & XY013

Tällä kertaa vuorossa hieman lyhyemmät (ja vähemmän yksityiskohtaiset) selostukset:

XY012 - To Catch a Pokémon Smuggler!

Elikkä Ash porukoineen on matkalla seuraavaan kaupunkiin, kunnes yhtäkkiä joku isonenäinen ja häijynnäköinen mies kaahaa autolla ohi, litistäen melkein sankarimme alleen! Ihana Clemont nostaa Bonnien alta pois viime hetkellä. :3 Konstaapeli Jenny tulee auton perässä, josta kaverukset päättelevät miehen olleen jonkin sortin varas.


Kaahari valitsee rosoisen tien, jonka seurauksena pieni violetti häkki lentää auton kyydistä pois. Ash ja muut löytävät pian häkin, jonka sisällä on pelokas Scatterbug. En ole hirveästi lämmennyt kyseiselle pokemonille, mutta pakko myöntää että tässä jaksossa se oli aika suloinen. :)

Ash ja muut toimittavat toukan Pokemon Centeriin, johon Jennykin saapuu selittämään tilannetta. Kyseinen kaahailija oli ollut Pokemon-varas, joka pyydystää Scatterbugeja ja myy niitä eteenpäin! Eri kuvioiset Vivillonit ovat nimittäin arvokasta kauppatavaraa.


Ash ja muut eivät tietenkään salli tällaista, vaan haluavat auttaa saamaan roiston kiinni. Niinpä Chespin naamioidaan Spewpaksi, jollaiseksi Scatterbug kehittyi Pokemon Centerissä kaikkien silmien alla. Aika huvittavaa ettei Bonnie tiennyt oikein mitä pokemonien kehittyminen on. Luulisi että kaikki Pokemon-maailmassa elävät tietäisivät sen. :D Sille pitää oikein selittää miksi ja miten pokemonit kehittyvät.

No joo, Chespin viedään pudonnneeseen häkkiin, jonka roisto tulee pian hakemaan. Chespinin valeasu menee täydestä, ja mies ottaa sen mukaansa piilopaikkaansa. Ash ja muut seuraavat häntä, ja löytävät hylätyn varaston. Roisto piilottelee siellä pyydystämiensä pokemonien kanssa. Hän kuitenkin huomaa nopeasti sankarimme, ja saa kaikki paitsi Ashin ansaan. Ash ottelee Froakiella miehen Diggersbyta vastaan. En pitänyt myöskään ikinä Diggersbysta, mutta tässä jaksossa se näytti kyllä ihan hienolta. Olen alkanut pitää siitä, vaikka onhan se hirveän ruma. :D


Ash meinaa jäädä alakynteen, mutta Spewpa kehittyy Vivilloniksi ja vetää pupua kuonoon. Myös Jenny saapuu paikalle, ja pidättää roiston saman tien. Kaikki ötökät päästetään vapaiksi, ja iloissaan ne kaikki muuttuvat erivärisiksi Vivilloneiksi. Ne nousevat ilmaan ja lähtevät suurena parvena lentämään kohti kotia. Aina näissä Animen jaksoissa näkee perhosia suurissa parvissa, ja se on aina hirveän kaunis näky kaikista. Aww... :3 Tulikohan Ashille tässä Butterfree mieleen.


Ihan mukava jakso, vaikka juoni olikin todella nähty ja käytetty. Silti tämä XY-kausi on edelleen osannut pitää laatua yllä, mikä teki tästä jaksosta mielenkiintoisen. Pidän myös kovasti ajatuksena tällaisesta pokemoneja sieppaavasta ja myvästä roistosta. Se saa Pokemon-maailman jotenkin tuntumaan todellisemmalta, koska ainahan tuollaisia rahanahneita roistoja löytyy maailmasta kuin maailmasta eikö?

Arvosana: ★★★★

XY013 -  Kindergarten Chaos

Tässäkin jaksossa oli todella tuttu juoni. Ash ystävineen päätyy päiväkotiin, jossa he esittelevät pokemonejaan innoissaan kaikille lapsille, jotka ovat ihan haltioissaan taskuhirviöiden tapaamisesta ja silittelystä. En kyllä yhtään ihmettele, koska jos itse asuisin Pokemon-maailmassa, niin olisin varmasti silittelemässä omia poksujani koko ajan. :D


Ja tietenkin joukossa on yksi ujo poika, joka ei uskalla liittyä muiden joukkoon, vaan piilottelee jossain nurkassa. Ash haluaisi kovasti saada pojan pitämään pokemoneista, mutta tämä pelkää niitä huonon kokemuksen vuoksi.
Pian Rakettiryhmä pöllähtää paikalle suurella rekalla, esittäen jotain lapsia hauskuuttavia esiintyjiä. He sieppaavat Pikachun, sekä tarhan hoitajan Sylveonin, ja kaahaavat sitten tiehensä. Heidän tietämättään rekan kyytiiin jäivät kuitenkin vahingossa myös Froakie, sekä se ujo poika, Randall.

Myös Ashin onnistuu hypätä rekan perään kiinni, josta hän pääsee livahtamaan rekan sisälle. Siellä hän ja Froakie alkavat töniä Pikachun ja Sylveonin häkkejä, jotta pokemonit saataisiin ulos. Randall ei uskalla osallistua moiseen, vaan katsoa möllöttää vierestä. Pian hän saa kuitenkin Ashilta rohkeutta, ja auttaa saamaan pokemonit vapaaksi. Yhteistoimin se onnistuu, eikä Randall enää pelkää pokemoneja.

Sen jälkeen Rakettiryhmä pysähtyy ja avaa rekan, jonka sisällä odottaakin yllätys: pokemonit ovat vapaana. Ash pokemoneineen pamauttavat Rakettiryhmän taivaan tuuliin, ja kaikki on taas hyvin.

Ihan mukava jakso tämäkin. Tykkäsin näissä molemmissa jaksoissa, kuinka Ash hyödynsi Fletchlingiään. Eniten pidin siinä siitä, että Fletchlingin luonne tulee hyvin näkyviin. Usein nämä Ashin linnut ovat aika passiivisia otuksia, joilla ei ole muuta tehtävää kuin jahdata Rakettiryhmää yläilmoista. Fletchling on kuitenkin tosi suloinen. :3

Ensi kerralla tulee taas vähän yksityiskohtaisemmat selostukset. Kertokaa ovatko nämä mun Anime-postaukseni yleensä sopivan pituisia, vai haluatteko niistä pidempiä tai lyhyempiä.

Arvosana: ★★★

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. En oikein pitänyt näistä jaksoista.
    Jos paras pitäisi valita, se olisi varmaan tuo Vivillon-jakso, koska perhoskohtaus oli ihana. :) Sylveon on hauska Pokemon. Kun se julkaistiin, luulin sitä lentotyypiksi. Sehän voisi lentää noilla nauhoillaan! :'3

    Sun anime-postaukset ovat yleensä (tai aina) sopivan pituisia. Kivaa vaihtelua kuitenkin joskus nämä lyhyemmät postaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat vähän tylsempiä jaksoja siinä mielessä, että näissä oli tooodella käytetty juoni kummassakin. Vivillonit olivat kyllä nättejä. :)
      Itsekin luulin Sylveonin olevan aluksi lento-pokemon. Sylveon on alkanut nousta yhdeksi suosikeistani Eeveelutioneista. ;)

      Kiitos palautteesta. Hyvä tietää! :)

      Poista