keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Pikachu Shorts: Eevee & Friends

Ajattelin kirjotella silloin tällöin Pikachun talviriehan lisäksi myös muista Pikachun lyhytelokuvista tänne blogiin. Tällä kertaa katsoin näistä tuoreimman:

Pokemon: Eevee & Friends


En ole kauheasti pitänyt näistä uudemmista Pikachu-lyhäreistä, enkä ole edes katsonut niistä suurinta osaa. Mutta tämä uusin jotenkin kiinnosti mua, koska mä rakastan Eeveelutioneita, ja muutenkin se näytti aika söpöltä pikku tarinalta. Mitä se olikin. :)

Kuten monet näistä uudemmista lyhäreistä, myös tämä sijoittuu johonkin outoon ulottuvuuteen. Eli Ashista tai muista ihmisistä ei ole tietoakaan, ja heidän pokemoninsa vaan seikkailevat keskenään jossain erikoisissa paikoissa. Tämänkin lyhytelokuvan maailma oli kuin suoraan jostain satukirjasta.


Tarina alkaa kun Pikachu, Axew, Pansage ja Oshawott leikkivät metsässä ja pitävät hauskaa. He päätyvät pian kauniille kukkakedolle, jossa he tapaavat Sylveonin. Mä olin sen näkemisetä ihan innoissani, koska kuten tiedätte, mä fanitan Kalos-pokemoneja ja XY-kautta jo ihan täysillä. :D Haluan nähdä lisää Kalos-pokemonejaaaaa!!

No mutta, Sylveon sitten esittelee kaveruksille kauniin kotinsa, jossa kaikki Eeveen muodot elävät rauhallista elämäänsä. Eevee ja Jolteon ilmestyvät ensimmäisinä tervehtimään uusia vieraita, mutta Jolteon sähköttää vahingossa Oshawottia. Tästä alkaa leikkisä hippaleikki, jonka aikana tutustutaan nopeasti kaikkiin Eeveelutioneihin. Ja joka kerta Ashin Oshawott saa jotenkin kärsiä. Voi raukkaa. :3

Ensin pokemonit suuntaavat Glaceonin luokse, joka nukkuu kauniiden jääveistosten keskellä. Oshawott rikkoo ne suutuspäissään, jolloin Glaceon jäädyttää tämän röyhkeästi jääpalaksi. Pokemonin yleinen vahigonilo on hiipunut pois vuosien varrella, mutta ei kukaan kyllä näyttänyt säälivät Oshawottia ollenkaan. Sen sijaan hippaleikki vaan jatkuu Leafeonin luokse. :P


Jossakin vaiheessa pokemonit putoavat jokeen, ja valuvat sitä pitkin Espeonin ja Vaporeonin luokse. Tässä vaiheessa huomasin pitäväni kohtauksen vauhdikkaasta ja iloisesta musiikista, jonka jälkeen aloin kiinnittää niihin huomiota. Ja voi että kuinka tykkäsin tämän lyhytelokuvan taustamusiikeista! Yleensä en nimittäin edes kiinnitä niihin huomiota, koska ne eivät herätä mitään tunteita, mutta tässä nämä biisit olivat jotenkin tosi onnistuneita. Tuli ihan iloiset lapsuusleikit mieleen. :D

Kun kaikkiin Eeveelutioneihin on tutustuttu, Sylveon kehottaa Pikachua ja muita jäämään juhlimaan illaksi Eevee-taloon. Ja tietty he suostuvat. :) Samaan aikaan Rakettiryhmän Meowth ja Wobbuffet päätyvät paikalle, ja Meowth tavalliseen tapaansa ihastuu kauniisiin Eeveelutioneihin. Niinpä Meowth ja Wobbuffetkin jäävät juhlimaan, ja alkavat innoissaan valmistaa juhlaruokia.


Pokemonit sitten juhlivat aikansa, kunnes Sylveon huomaa Umbreonin puuttuvan juhlista. Eeveen muotoja on niin monta, etteivät talon asukkaat edes huomaa jos yksi puuttuu. xD Umbreon sitten ilmestyy paikalle, ja varastaa pari kookasta vesimelonia kadoten niiden kanssa johonkin. Muut seuraavat tätä korkealle kalliolle, missä seisoo uhkaavan näköistä porukkaa: Gible, Weavile, sekä Gothita muotoineen. Meowth luulee näitä joksikin pahis-jengiksi, ja hyökkää saman tien pokemonien kimppuun. Sylveon kuitenkin paiskaa tämän ja Wobbuffetin tiehensä, koska oikeasti pokemonit ovatkin ystäviä.

He olivat säästäneet yhdessä kauniin yllätyksen juhlien loppupäähän, jota pokemonit jäävät ihastelemaan vesimeloneja syöden. Gothitelle käyttää jotakin erikoista tekniikkaa, ja luo vuoren ympärille kauniin illuusion tähdistä ja avaruudesta. Tässä kohtauksessa oli myös kaunis musiikki ja tunnelma, vaikka ne illuusiot eivät muhun mitään suurta vaikutusta tehneetkään. :)
Lopulta ilta sitten päättyy ja kaikki pokemonit menevät nukkumaan. Tämäkin lyhyt kohtaus missä vain kuvattiin pokemoneja unessa, näytti todella söpöltä. Varsinkin Pikachu oli tavallistakin herttaisempi tässä kohdassa. :3


Olihan tämä ihan söpö tarina, ja kivempi kuin jotkut muut lyhytelokuvat joita olen nähnyt. Silti se jäi tarinaltaan aika tylsäksi. Mutta tässä ei tietenkään ole tarkoituskaan olla mitään suurta juonta, vaan tarinassa keskitytään lähinnä pokemonien söpöilyyn. Ja siinä oltiinkin onnistuttu ihan täydellisesti. Annan tälle lyhytelokuvalle hyvät arvosanat vain siksi, että se oli ihan järjettömän suloinen tarina. :)

Parhaita pokemoneja tässä olivat supersöpö Eevee ja Sylveon, sekä Ashin Oshawott jota olen aina rakastanut tosi paljon. Wobbuffettia oli ihan kiva nähdä pitkästä aikaa, mutta mun puolesta sen ja Meowthin olisi voinut jättää tästä pois. Miksi ne pitää aina väkisin tunkea näihin Pikachu-lyhäreihin!

Mainitsin jo noista kivoista musiikeista aiemmin, mutta yllätyin kun tässä oli vielä bonuksena tosi ihana kappale, joka soi lopputekstien aikana! Huomaan tykästyväni useinkin kaikkiin pokemon-biiseihin, ja tässä oleva "World of Wonder" lensi kyllä saman tien mun lemppareihin. Mä tykkään liikaa kaikesta söpöstä ja iloisesta. Heheh. :3

Täältä sen söpöyden voi kuunnella:
http://www.youtube.com/watch?v=D1nk3KESn4E

Arvosana: ★★★★

Plussat

- Maailma on kuin suoraan sadusta
- Eeveelutionit (Varsinkin Sylveon!)
- Kivat musiikit
- Oshawott on suloinen
- Koko lyhytelokuva oli supersöpö!
- Tarinan selostus oli hyvä

Miinukset

- Turhan pitkä
- Meowth ja Wobbuffet

2 kommenttia: